Leerlingenbegeleiding

Onder het motto “Elke leerling telt” besteedt Prizmascholen Campus VTI veel aandacht aan de leerlingenbegeleiding. Leerlingen voorbereiden op studies in hogescholen of universiteiten of hen opleiden tot bekwame vaklui vraagt meer dan lesgeven alleen.

In Campus VTI is in de eerste plaats iedere leraar, en in het bijzonder de klassenleraar, verantwoordelijk voor de begeleiding van de leerlingen. Jongeren kunnen al eens een probleem hebben bij het studeren of op persoonlijk vlak. Daarom heeft de school al jaren een begeleidingsteam dat de leerlingen op de voet volgt. Dit gebeurt ook in nauwe samenwerking met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). De CLB-werking wordt op de school geïntegreerd. Enkele CLB-medewerkers nemen actief deel aan de oriëntering en opvoeding van de leerlingen.
De GOK-begeleiders zorgen voor begeleiding bij moeilijkheden met het studeren of met de planning.

Het leerlingensecretariaat neemt in de school – letterlijk en figuurlijk – een centrale plaats in. De leerlingen kunnen er ieder uur van de dag voor alles en nog wat terecht.

U kunt de leerlingenbegeleiders steeds contacteren op het nummer 051 33 65 34 of per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).