Studiekeuzebegeleiding

Tijdens de schoolloopbaan moet een leerling enkele belangrijke keuzes maken. Je kiest in de eerste plaats al voor een technische of beroepsrichting op onze school. Omdat wij het belangrijk vinden dat je meteen de juiste keuze maakt, besteden we heel veel aandacht aan het inschrijvingsgesprek.

Elk schooljaar komen je leerkrachten eind oktober al een eerste keer samen om jouw resultaten en je werkhouding te bespreken. Het is een eerste moment waarop wij jouw keuze bevestigen of bijsturen met een advies.

Op het einde van het vierde jaar beslis je in welke richting je jouw diploma wenst te behalen. Wij geven de leerling en de ouders voldoende informatie over de mogelijkheden in de derde graad. Jouw leerkrachten zullen ook een advies formuleren.

In de loop van het zesde jaar TSO en het zevende jaar BSO nemen we jou mee in een keuzetraject voor je verdere studies of voor de arbeidsmarkt. Je verkent samen met ons alle mogelijkheden en je krijgt advies op maat. Jouw leerkrachten bereiden dat advies samen met het CLB en de collega’s van het ZAP voor.