Zorg- en Adviespunt (ZAP)

Prizma Campus VTI trekt de kaart van “warme en waakzame zorg”. We vinden een goede relatie met onze leerlingen belangrijk en willen als partner in hun schoolloopbaan aanwezig zijn. Onze leerkrachten en opvoeders werken heel graag vanuit verbinding. Ze zijn de gids op het leerpad van elke leerling en sturen bij waar nodig.

Als het even moeilijk gaat, staan de mensen van het ZAP-team klaar met goed advies. Voor elke hindernis op jullie weg zoeken zij samen met de leerling, de leerkrachten, de opvoeders en de ouders naar een goede oplossing.

Het gebeurt wel eens dat wij een beroep moeten doen op een externe partner. Hiervoor kunnen wij steevast terugvallen op het VCLB Trikant.

Leerlingen en ouders kunnen met hun vragen en bezorgdheden altijd bij het ZAP terecht.

 

Wekelijks, op maandag, komt het ZAP-team samen om de individuele begeleiding van leerlingen te bespreken en om te overleggen over hoe we nog beter voor onze leerlingen kunnen zorgen. Maandelijks sluiten de collega’s van het ondersteuningsnetwerk aan om te overleggen over de leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.